Sisteme electrodinamice

de testare la vibrații

 

Sistemele electrodinamice de testare la vibrații sunt utilizate pentru a reproducerea de vibrații mecanice în laborator, pentru a testa rezistența produselor, specimenelor sau materialelor la acest tip de solicitare. Aceste sisteme sunt formate dintr-un vibrator care generează vibrații mecanice și un controler care permite utilizatorilor să seteze tipul testării, respectiv amplitudinea, frecvența și durata vibrațiilor.

Sistemele electrodinamice de testare la vibrații sunt utilizate în diverse domenii, cum ar fi: automotive, domeniul feroviar, industria materialelor de construcții, industria de producție a echipamentelor electrice și electronice, industria aerospațială și militara etc. De exemplu, aceste sisteme pot fi utilizate pentru a testa rezistența unui avion la vibrații în timpul zborului sau pentru a verifica dacă o componentă a unei mașini poate rezista la vibrațiile produse în timpul exploatării.

Sistemele electrodinamice de testare la vibrații sunt echipate cu senzori speciali de măsurare a vibrațiilor, astfel încât să poată fi realizate măsurători precise ale amplitudinii și frecvenței. Aceste sisteme sunt utilizate pentru a asigura calitatea produselor și pentru a verifica dacă acestea îndeplinesc anumite standarde de rezistență la vibrații.